divendres, 20 de març de 2009

Visita de l'escriptora Núria Pradas


El divendres 6 de març, va venir l’escriptora Núria Pradas, autora de L’Últim Refugi que hem llegit aquest segon trimestre. En la xerrada, ens va parlar sobre el llibre, el fet d’escriure i la seva vocació de ser escriptora.

L’ Últim refugi és una novel.la de temàtica històrica, situada en temps dels càtars. Explica qui eren i, com perseguits pels francesos, es van haver d’anar retirant d’ Occitània fins a refugiar-se al castell de Montsegur, darrera fortificació càtara.

La dificultat del llibre està en què l’autora construeix dues narracions paral.leles: una que se situa en l’actualitat i una altra situada en el període medieval.

L’autora va comentar que abans d’escriure el llibre es va haver d’informar sobre el que parlava i també ella i la seva família van fer la ruta dels càtars o els bon homes.

Ens va explicar que va treballar de professora de llengua catalana en un institut, i gràcies a L’últim Refugi, va tornar-hi per fer-hi una xerrada sobre el llibre.

Li vam demanar consell sobre com podíem fer menys faltes, ens va dir que ens hi havíem de fixar més i llegir. També li vam preguntar si li agradava el seu llibre, ens va explicar que tots els llibres no poden agradar a tothom i que hi ha molts gustos.

Després ens va dir que estava treballant en un nou llibre , que es publicaria al cap d’uns anys perquè les editorials no poden publicar tants llibres en un any: Cris de lectors? Crisi econòmica?