dilluns, 16 de novembre de 2009

Cova de la Font Major

Els alumnes de 1r d’ESO, com acostuma a ser habitual en aquests últims cursos,  han fet una sortida de treball a l’Espluga de Francolí. En aquesta localitat han pogut visitar la Cova de la Font Major, on a part de conèixer  les seves característiques  geològiques,  han pogut comprovar com vivien els homes del Paleolític i Neolític  gràcies a dues escenes pròpies de cada període muntades dins la cova. També han comprovat com eren les principals eines i armes que utilitzaven aquests homes de l’Edat de Pedra i el seu procés de fabricació. Els alumnes han pogut treure molt profit d’aquestes observacions en directe de la vida dels homes del Paleolític i Neolític amb les seves diferències i similituds.
A continuació de la visita de la Cova, els nostres alumnes han participat en un taller d’arqueologia on han pogut experimentar ells mateixos els treballs a seguir dins els procés d’excavació d’un jaciment de l’Edat de Pedra. La veritat és que han gaudit força d’aquesta experiència, realitzada en grup, i amb les eines pròpies d’un arqueòleg de veritat.
Per acabar hem dinat a la plaça del Casal d’aquesta localitat, on els nens i nenes han disposat d’un estona de temps lliure per jugar i intentar millorar les relacions de grup.