dilluns, 8 de març de 2010

DIA INTERNACIONAL DE LA LLENGUA MATERNA 09-10

Divendres, 19 de febrer vam celebrar a l’institut el Dia Internacional de la Llengua Materna. La jornada va començar amb la lectura en veu alta de fragments d'El Petit Príncep en diversos idiomes (català, castellà, francès, anglès, italià, alemany, xinès mandarí, romanès, àrab i llatí). Tot seguit, al pati, en diferents paradetes, l' alumnat nouvingut va fer petites traduccions i ens va mostrar objectes i llibres de la seva cultura. Després cada grup vam anar a la nostra aula i allà vam fer tallers relacionats amb la llengua. Per acabar d'arrodonir la jornada, el grup de música Temps al temps ens va  oferir una  mostra del seu primer àlbum. Indiscutiblement, la cançó “Despert com la fam” va ser la que ens va entusiasmar més. Volem fer saber que rere aquesta festa hi ha hagut una organització i una preparació que a alguns alumnes de quart d'ESO ens va ocupar diversos patis i molt esforç. Però, malgrat això, el resultat ha estat gratificant; ens ha fet sentir més plens perquè tot va sortir tal i com havíem previst. També volem agrair a la nostra professora de català, Dolors Molins, la confiança que va dipositar en nosaltres.

Magdalena Ferrer, Joel Jové i Chaimae El Morabet

4t  B
9'55-10'50 ACTIVITATS CONJUNTES AL GIMNÀS


-Presentació de la jornada a càrrec de l’alumnat de 1r de Batx.

-Lectura de fragments d’ El Petit Príncep en diferents llengües a càrrec de l’alumnat i el professorat del centre: àrab, xinès, italià, alemany, romanès, rus, català, castellà, anglès i francès.

-Cançons extretes del You Tube en les diverses llengües del nostre alumnat nouvingut: àrab, yacoubà, romanès i espanyol d’hispanoamèrica.10’50-11’20 TALLERS DURANT EL PATI:


1-EXPOSICIÓ DE LLIBRES EN DIFERENTS LLENGÜES:

-Llibres d’ El Petit Príncep en diferents llengües.

-Altres llibres en diferents llengües.

2-TALLERS DE CAL·LIGRAFIA

Àrab, Rus, RomanèS i Grec.

3-Exposició d’objectes i llibres dels països d’on prové l’alumnat de l’Aula d’Acollida.


11'20- 12'15 ACTIVITATS A L'AULA PER GRUP-CLASSE


CURS ACTIVITAT

PRIMER ESO Jocs de llengua (Scrable, Bocamoll, Pasapalabra, El Colgado, Picalletres, Tabú...).

SEGON ESO L’arbre de les paraules. A partir de la lectura de La paraula de cent països de Marta Mata.

TERCER ESO La diversitat lingüística a través de LINGUAMON i l’Expolangues 2010 que té com a convidada d’honor la Llengua catalana.

QUART ESO1r BATXILLERAT Reportatge sobre les llengües: El origen de las lenguas.


12'15-13'10 ACTIVITATS CONJUNTES AL GIMNÀS


-Concert del grup de música Temps al temps.