divendres, 19 de març de 2010

VÍCTOR SABATÉ REPRESENTARÀ L’INSTITUT DE SERÒS EN EL CERTAMEN CICERONIANUM D’ARPINO ( ITÀLIA)

Si sou dels que penseu que en el nom d’una persona hi ha escrit el seu destí, el cas del Víctor us farà refermar en la vostra opinió.
Tot va començar com una aventura. La Societat Espanyola d’Estudis Clàssics (SEEC) convoca cada any una prova de selecció per a participar en el Certamen Ciceronianum d’Arpino, que és una prova de traducció i comentari d’un text en llatí de Ciceró, el cèlebre orador romà que de retruc va fer que constés sobre els mapes la seua vila natal. Víctor es va animar a participar-hi i va anar preparant-se per millorar el seu nivell de traducció de llatí (ja que el nivell de la prova és superior al nivell del 2n de Batxiller) i per conèixer bé Ciceró: els seus discursos, els seus escrits sobre filosofia, i la seua època i circumstància. La prova de la secció catalana de la SEEC va tenir lloc a la Universitat de Barcelona i va durar quatre hores, que en Víctor (ja ho sabeu els que el coneixeu) va esgotar fins al darrer segon. El nostre maialenc va resultar el guanyador de la convocatòria catalana i pocs dies després ens van fer saber que la SEEC havia declarat vencedor també de la fase estatal l’exercici del Víctor.
Ara l’espera a Arpino la convocatòria general del Certamen Ciceronianum per a alumnes de darrer any de batxiller d’instituts d’arreu del món, amb l’única condició d’haver obtingut, el curs anterior, una nota superior a 8 en la matèria de Llatí.
Com potser ja haureu endevinat, Víctor en llatí vol dir «vencedor». La victòria no és només (que també) el reconeixement extern a una feina ben feta, sinó també l’entusiasme i l’esforç constant del nostre alumne, que ha comptat, no cal dir-ho, amb el suport incondicional dels seus companys de classe.
Enhorabona, Víctor, i bons auguris en el teu viatge a Arpinum!

1 comentari:

Anònim ha dit...

ei sóc el Josep Ramon Medrano!! (ex-profe d'Educació Física) estava buscant les fotos de l'acrosport perque ho estic fent a Almenar i m'he trobat amb aquest video. Enhorabona, Víctor. M'alegro de tornar-vos a veure.