divendres, 25 de febrer de 2011

Dia Internacional de la Llengua Materna
Divendres divuit de febrer, ens vam reunir tots al gimnàs per tal de celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna. Vam començar el matí llegint el poema “Molt lluny d’aquí” de Màrius Torres en diferents llengües: català, francès, anglès, castellà, romanès, fula, àrab, rus i occità. L'objectiu dels lectors era fomentar la importància de l'idioma i de la cultura. Quan vam acabar, els alumnes de la Coral de 2n i 3r d’ESO van interpretar 'La Flama' d’Obrint Pas acompanyats de flautes i guitarra.
Acte seguit, al pati, hi va haver tallers de cal·ligrafia, una exposició de llibres relacionats amb Màrius Torres i també una exposició de receptes de cuina en diferents llengües i de diferents països.
Quan ja estàvem esmorzats, cadascú es va dirigir a la seva classe on vam fer diferents tallers per ampliar els coneixements sobre les llengües de món.
Per últim, vam tornar al gimnàs a escoltar un cantautor lleidatà, “El Fill del Mestre”. I amb això vam donar per acabada la festa.
Creiem que fem bé en donar importància a aquest dia, perquè és necessari conèixer i respectar totes les llengües, encara que no sigui la nostra.

Irene Gabarrella i Júlia Loncà. 1rBatx.