dijous, 3 de febrer de 2011

L’INSTITUT DE SERÒS AL PARLAMENT DE CATALUNYA


El dimecres 26 de gener, alguns alumnes de 1r Batxillerat vam anar a Barcelona perquè l’escrit del nostre company Joel Jové sobre els deportats als camps de concentració nazis havia estat escollit entre un total de 25 textos presentats per cinc instituts de tota Catalunya . El Joel va haver de llegir el seu escrit al Parlament de Catalunya.
A les quatre de la tarda, ens van fer una xerrada a l’Amical Mauthausen a càrrec d’ Edmon Gimeno,  deportat a diferents camps de concentració durant la segona guerra mundial. L’Edmon Gimeno  va parlar sobre el malson que va viure i totes les penúries que va passar en els diferents camps.
A les set de la tarda, ens vam dirigir cap al Parlament de Catalunya i el Joel va llegir el seu escrit en el marc dels actes anuals que organitza el Parlament per  homenatjar  i recordar les víctimes del nazisme.
Aquest acte va ser molt més protocol·lari que el de l’Amical i va ser presidit per la senyora Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya.
El Joel Jové va llegir la seva redacció, que estava carregada d’emoció, i va rebre un fort aplaudiment per part de tots els assistents . En aquest acte, també van llegir els seus discursos diferents grups ètnic i religiosos que van ser víctimes del nazisme.
Per a tots nosaltres va ser una gran satisfacció que un dels nostres companys fos escollit per defensar la dignitat i el dret a la vida de les persones sigui quina sigui la seva ètnia, religió o ideologia. Una dignitat que no es va tenir en compte que en els camps de concentració nazis.

Laura Estrada  
1r Bat.2 comentaris:

Anònim ha dit...

GUAPOO!

Anònim ha dit...

Guuuuuaaapiiisiiimª ;);)