diumenge, 6 de novembre de 2011

Berlín 2011Com cada any els alumnes de Batxillerat realitzen un viatge a l'estranger, aquest cop hem anat a Berlín. Només arribar ja vam notar la diferència de temperatura que es respriava a Alemanya.

Des del primer dia no ens vam aturar ni un sol moment. Anàvem visitant tots els llocs, monuments i museus més importants de la ciutat. Entre ells cal destacar, la Porta de Brandemburg, el Parlament, la Torre de la TV, el Mur etc... Entre d'altres també vam poder visitar el camp de concentració de Sachsenhausen, on el sofriment de les persones que passaren allí part de la seva vida es veia reflectit en cada pedra.

Berlín a simple vista és una ciutat nova i freda, no té monuments històrics, ja que van ser destruïts per les guerres, no té color, perquè tots els edificis són grisos i construïts amb els materials més econòmics, però tot i així, té el seu encant, ja que després de saber molt més sobre la història d'aquesta ciutat, que ha passat pel nazisme, pel control dels soviètics i que ha estat dividida per un mur; ha pogut tirar endavant, sent com és avui en dia una de les ciutats més importants.

Els dies van passar volant, quan ens vam adonar ja estàvem a l'avió de tornada cap a casa. La mala estona que vam passar quan ja estàvem arribant a Barcelona, no ens farà oblidar que sens dubte ha estat una experiència única per conèixer una ciutat tan interessant, per practicar l'anglès i per divertir-nos.

Elisabet Poyo Serentill 1r Batxillerat