dimecres, 14 de març de 2012

Sortida Gates P.T. Spain S.A.


El dia 9 de Febrer, els alumnes de primer i segon del batxillerat tecnològic, vam anar a visitar la planta de producció que té la multinacional Gates Corporation a Balsareny. Es dedica principalment a la fabricació de corretges de transmissió per a la indústria de l'automòbil. L'activitat s'emmarca dins el Projecte Prat de la Riba,que forma part del programa EnginyCAT.
La visita va començar amb una presentació on ens explicaven en què es basa el Lean Manufacturing i com es pot aplicar per arribar a ser una empresa pionera en el sector. Les normes ISO són les que certifiquen la qualitat, els requisits mediambientals i les normes de seguretat i de salut de l’operari.
Desprès de l’exposició, al laboratori, vàrem poder realitzar assajos sobre materials i productes: el de tracció, el de duresa, el d’amplada i visuals. Allí també ens van explicar tot el cicle de producció d'una corretja: on i com és fa cada operació i quin mitjà s’utilitza per a fer-la. Desprès vam passar a visitar la planta de producció, on ens van anar mostrant, una per una, totes les màquines que intervenen en la producció i en els controls de qualitat.
Finalment vam tornar a la sala on havien fet la presentació. Allí vàrem participar en una taula rodona per aclarir els dubtes de la visita guiada per la planta de producció.
Personalment crec que és una de les millors sortides que es pot fer des del departament de tecnologia, perquè no només veus el procés industrial, sinó que també veus què hi ha darrere de tot allò; tens la sort de veure amb una pinzellada com treballa l’organització de l’empresa, cosa que poques visites et donen el luxe de fer-ho. Realment ha set una sortida que mereix la pena fer.
Chaimae Elmorabet 2n Btx.