dilluns, 26 de gener de 2015

Taller " Investiga la vacuna VIH"

El passat  15 de Gener els alumnes de batxillerat i quart d’ESO de biologia-geologia i física- química  vam fer un taller pràctic al Caixa Fòrum de Lleida anomenat “Investiga la vacuna VIH”L’objectiu d’aquest taller va ser comprovar si la proteïna candidata desenvolupada per la Fundació Irsicaixaera vàlida per desenvolupar una vacuna útil per protegir els humans de totes les variants possibles del virus del VIH (que és el que provoca la SIDA).

Primerament, ens van introduir els conceptes de SIDA i VIH i les tècniques de laboratori que empraríem. Per la part pràctica, ens vam organitzar per grups de manera que tots vam poder col·laborar en la recerca.  Durant el procés vam emprar mostres d’ADN i d’enzims de restricció i vam utilitzar algunes tècniques complexes com l’electroforesi. Finalment, vam  emportar-nos el gel d’agarosaa classe  i vam analitzar els resultats obtinguts.

Des de el nostre punt de vista va ser una experiència molt profitosa, ja que ens vam endinsar en el món de la investigació i vam simular realitzar la recerca d’una vacuna que actualment encara no existeix i s’està investigant. Apreciem molt el fet que vam emprar material i tècniques de laboratori professional, perquè no tenim accés a aquests  en el nostre àmbit d’estudi.       
     
Anna Bieto, Omaima Draibin i Irene Teixidó (1r de Batxillerat)